Najlepsze składniki mineralne i witaminy dla funkcjonowania tarczycy
Brak odpowiednich witamin i minerałów może zakłócać produkcję i regulację hormonów tarczycy, co prowadzi do poważnych konsekwencji zdrowotnych. W dzisiejszych…
W dzisiejszych czasach coraz częściej spotykamy się z chorobami tarczycy, szacuje się, że mogą one występować nawet u 22% społeczeństwa. Do najczęściej diagnozowanych zaburzeń związanych z tarczycą należy m.in. Hashimoto. W związku z tym powstaje coraz więcej poradników o tej tematyce.
Podstawową rolę w leczeniu choroby Hashimoto odgrywa farmakoterapia, jednak równie istotna jest odpowiednia dieta. Tu pojawia się wiele pytań oraz mitów krążących na ten temat. Dieta osób z niedoczynnością tarczycy powinna być przede wszystkim urozmaicona i zdrowa. Pacjentom mogą towarzyszyć także różnego rodzaje alergie oraz nietolerancje pokarmowe.
W praktyce przestrzeganie odpowiedniej diety nie zawsze jest proste.
Mieliśmy przyjemność zostać patronem medialnym poradnika, który zdecydowanie ułatwia to zadanie.
Książka “Dieta w chorobie Hashimoto” to drugie wydanie autorstwa dietetyk Agaty Lewandowskiej gdzie w dużej mierze skupia się właśnie na diecie i przepisach. Znajdziecie tam również wiele merytorycznych treści dotyczących między innymi leczenia choroby Hashimoto, chorób współistniejących oraz ogólnych zaleceń.
Książka zawiera wiele pomysłów i inspiracji na zdrowe dania, które warto wprowadzić do swojego menu nie tylko, gdy zmagasz się z Hashimoto.
Przepisy zawarte w książce są szybkie i proste w przyrządzeniu, a więc tak naprawdę dla każdego.
Każdy przepis zawiera odpowiednie oznaczenie wskazujące na to czy jest on bez:
co jest dużym ułatwieniem dla osób, które posiadają różnego rodzaju nietolerancje. Indeks wraz z podziałem przepisów na kategorie zdecydowanie ułatwia wyszukiwanie odpowiednich dla siebie dań.
Dużym plusem jest to, że Pani dietetyk zwraca uwagę na istotny element jakim jest indywidualne podejście do pacjentów oraz to, że przystępny sposób przybliża tematykę odżywiania i rozwiewa wiele wątpliwości.
Wiele cennych informacji.
Podsumowując, jeżeli zmagasz się z chorobą Hashimoto “Dieta w chorobie Hashimoto” zdecydowanie ułatwi Tobie wybór odpowiednich produktów i zaplanowanie jadłospisu.
Przepisy wydają się być nie tylko proste, ale również smaczne.
Mamy dla Was niespodziankę!
Przepisy z książki „Dieta w chorobie Hashimoto” będziecie mogli wypróbować sami!
Mamy dla Was 10 konkursowych egzemplarzy, które pozwolą Wam zdrowiej się odżywiać i odnaleźć swój sposób na zdrowie.
Jak to zrobić? Śledźcie naszego Facebooka 🙂
Brak odpowiednich witamin i minerałów może zakłócać produkcję i regulację hormonów tarczycy, co prowadzi do poważnych konsekwencji zdrowotnych. W dzisiejszych…
Kortyzol, nazywany hormonem stresu, odgrywa kluczową rolę w regulacji wielu funkcji organizmu, w tym metabolizmu, odpowiedzi immunologicznej i ciśnienia krwi….
Szczawiany, czyli sole kwasu szczawiowego, są naturalnymi związkami chemicznymi występującymi w wielu produktach spożywczych, szczególnie roślinnych. Chociaż szczawiany są naturalnym…
Zielona herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Wiele dotychczas przeprowadzonych badań wykazało, że zawarte w herbacie katechiny oraz…
Okres świąteczny już coraz bliżej! Dla wielu z nas to czas dietetycznych wyrzeczeń i grzeszków. Tradycyjne polskie potrawy wigilijne są…
Wiele pacjentów po usłyszeniu diagnozy o wykryciu choroby Hashimoto odczuwa ogromny strach i traktuje tę informację jak wyrok skutkujący końcem…