MamHashi.pl

Śniadanie: jajecznica ze szpinakiem i ricottą

jajecznica ze szpinakiem i ricotta

Na śniadanie jajecznica! Czyli pierwszy pomysł, który przychodzi do głowy w Polskim domu: szybko i smacznie.

Ale tym razem urozmaicimy ją, by była również pełna wartości odżywczych – na śniadanie podajemy jajecznicę ze szpinakiem i ricottą.

Jajecznica ze szpinakiem i ricottą: przepis na śniadanie

Składniki na śniadanie:

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak i duś przez 2-3 minuty.
  2. Wbij jaja, dodaj przyprawy i smaż do momentu ścięcia jaj.
  3. Pod koniec dodaj pokruszony ser.
  4. Podawaj z pieczywem.

Wartości odżywcze śniadania:

KCAL białko tłuszcze węglowodany
390 23 22 26
Exit mobile version