MamHashi.pl

Obiad: makaron z krewetkami i szpinakiem

makaron z krewetkami i szpinakiem bez glutenu

Obiad to bardzo ważny posiłek. Zazwyczaj jedzony w trakcie aktywnego dnia jest dla nas doładowaniem energii na kolejne godziny! Najlepiej, by był smaczny i szybki w przygotowaniu. Nasza propozycja obiadu dla osób, które odstawiły gluten i laktozę: makaron z krewetkami i szpinakiem.

Makaron z krewetkami i szpinakiem: przepis na obiad

Składniki na makaron:

Sposób przygotowania makaronu z krewetkami

  1. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  2. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, pomidora pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek i cebulę, po chwili dodaj krewetki. 
  4. Smaż po 1 minucie z każdej strony. 
  5. Następnie dodaj szpinak i pomidora, smaż jeszcze 2-3 minuty. 
  6. Na koniec na patelnię dodaj ugotowany makaron, całość wymieszaj i dopraw.

Wartości odżywcze śniadania:

KCAL białko tłuszcze węglowodany
509 35 9 75
Exit mobile version